Fagbevægelsen: Offentlig sektor må ikke blive mindre

Spørgsmålet om velfærd kan meget vel blive et af de centrale emner i den valgkamp, der kommer til at vare frem til folketingsvalget 18. juni.

Ikke overraskende er fagbevægelsen fortaler for, at der ikke bliver skåret i de offentlige budgetter og ydelser under en ny regering.

Hos Forbundet af Offentligt Ansatte (FOA) slår formand Dennis Kristensen til lyd for, at der ikke bliver skåret i budgetterne efter valget.

- Det bliver et skæbnevalg for dansk velfærd. Udgiftsstop hjælper ikke på det voksende antal ældre og demente. Det hjælper heller ikke på, at der mangler voksne i vores dagtilbud, siger han i en pressemeddelelse.

Ud over at være bekymret for udviklingen i den offentlige sektor presser Dennis Kristensen også på for et nyt dagpengesystem, der i højere grad tager hånd om de mennesker, der enten har mistet dagpengeretten eller risikerer at miste den.

Det ønske bakker LO-formand Harald Børsting op om. Han har i samarbejde med den øvrige fagbevægelse udsendt 22 forslag til et nyt regeringsgrundlag.

- Først og fremmest opfordrer vi den kommende regering til at holde blikket stift rettet mod skabelse af flere job til lønmodtagerne.

- Men vi forventer selvfølgelig også, at den kommende regering vil sikre en stærk offentlig sektor, der er forudsætningen for velfærdssamfundet og for, at virksomhederne har ordentlige produktionsforhold, siger Harald Børsting.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip