Fagbevægelsen: Offentlig sektor må ikke blive mindre

Spørgsmålet om velfærd kan meget vel blive et af de centrale emner i den valgkamp, der kommer til at vare frem til folketingsvalget 18. juni.

Ikke overraskende er fagbevægelsen fortaler for, at der ikke bliver skåret i de offentlige budgetter og ydelser under en ny regering.

Hos Forbundet af Offentligt Ansatte (FOA) slår formand Dennis Kristensen til lyd for, at der ikke bliver skåret i budgetterne efter valget.

- Det bliver et skæbnevalg for dansk velfærd. Udgiftsstop hjælper ikke på det voksende antal ældre og demente. Det hjælper heller ikke på, at der mangler voksne i vores dagtilbud, siger han i en pressemeddelelse.

Ud over at være bekymret for udviklingen i den offentlige sektor presser Dennis Kristensen også på for et nyt dagpengesystem, der i højere grad tager hånd om de mennesker, der enten har mistet dagpengeretten eller risikerer at miste den.

Det ønske bakker LO-formand Harald Børsting op om. Han har i samarbejde med den øvrige fagbevægelse udsendt 22 forslag til et nyt regeringsgrundlag.

- Først og fremmest opfordrer vi den kommende regering til at holde blikket stift rettet mod skabelse af flere job til lønmodtagerne.

- Men vi forventer selvfølgelig også, at den kommende regering vil sikre en stærk offentlig sektor, der er forudsætningen for velfærdssamfundet og for, at virksomhederne har ordentlige produktionsforhold, siger Harald Børsting.

/ritzau/

Dagens Gossip