Fagbevægelsen om Thornings dagpengeargument: Hun tager fejl

Så kontant er direktøren i a-kassernes organisation AK-Samvirke, Verner Sand Kirk, omkring statsminister Helle Thorning-Schmidts (S) argument om, at det ikke vil hjælpe de udfaldstruede ledige at gøre det lettere at genoptjene retten til dagpenge. Det skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

Tværtimod mener han, at det vil hjælpe op mod 25 procent af de ledige, hvis genoptjeningskravet ændres fra de nu 52 uger til de 26 uger, som det var før dagpengereformen. Det vurderer han på baggrund af, at en stor del af de langtidsledige har haft arbejde i kortere perioder, men bare ikke nok til at genoptjene deres dagpengeret efter de nye regler.

Verner Sand Kirk bakkes op af Anita Vium Jørgensen, cheføkonom i 3F. Hun vurderer, at en kortere genoptjening vil hjælpe 20 procent af de udfaldstruede 3F-medlemmer.

Men tirsdag afviste statsministeren på sit pressemøde fagbevægelsens hovedkrav om kortere genoptjening med det argument, at »et ændret genoptjeningskrav ikke kan hjælpe de mennesker, som er i fare for at falde ud af dagpengesystemet«.

Heller ikke Enhedslistens politiske ordfører, Johanne Schmidt-Nielsen (Ø), forstår statsministerens argument.

»Enten forstår hun ikke dagpengesystemet. Eller også taler hun usandt,« siger hun til Morgenavisen Jyllands-Posten.

Dagens Gossip