Fagbevægelsen tager godt imod regeringens trepartsoplæg

Hver anden flygtning skal i arbejde. Sådan lyder ambitionen i regeringens netop fremlagte integrationsudspil forud for torsdagens første sættemøde i trepartsforhandlingerne med arbejdsmarkedets parter.

Oplægget bliver taget god imod hos den ene af de tre parter, lønmodtagerne. Både LO og FOA vurderer, at regeringen har udstukket den rette retning. Det er et fælles ansvar at få flere flygtninge i arbejde, understreger LO-formand Lizette Risgaard.

- Jeg er enig i, at det er et fælles ansvar at få flere flygtninge i arbejde. Samtidig glæder jeg mig over, at regeringen i sit kommissorium understreger, at indsatsen skal ske i balance med at få øvrige arbejdsløse i job og uddannelse, siger hun i en pressemeddelelse.

- Vi lægger vægt på, at flygtninge bliver opkvalificeret i løbet af integrationsperioden, så de bliver i stand til at få et almindeligt job så hurtigt som muligt. Hvordan forløbet endeligt skal se ud, er en del af de kommende drøftelser.

Også FOA-formand Dennis Kristensen kvitterer for et godt oplæg:

- Målsætningen er den rigtige. Nemlig at den bedste integration sker på arbejdsmarkedet, og at det skal ske langt hurtigere, langt bedre og langt enklere, siger han i en pressemeddelelse.

FOA ser dog også tidsler i oplægget fra regeringen, der lægger op til at indføre en integrationsbonus til private virksomheder, der ansætter en flygtning.

- Jeg bryder mig ikke om den tanke, hvor vi laver nogle tiltag, der betyder, at vi stiller flygtninge anderledes an, end danskere der er i klemme på jobmarkedet, sagde Dennis Kristensen tidligere torsdag til Ritzau.

Ansættelser i det første år efter opholdstilladelse skal udløse en bonus på 20.000 kroner efter henholdsvis et halvt og et helt års ustøttet beskæftigelse.

Ansættelser, der starter i det andet år efter opholdstilladelsen, skal udløse 15.000 kroner efter henholdsvis et halvt og et helt års ustøttet beskæftigelse.

/ritzau/

Dagens Gossip