Fagbosser lunkne over udsigt til ekstraregning

I det faglige bagland høstede regeringen ros for at ville forlænge ydelserne for de udfaldstruede. Men at a-kassemedlemmerne får regningen, er der bred kritik af.

Formanden for LO, Harald Børsting, mener, at modellen er urimelig.

»Jeg synes ikke, at der er lagt op til nogen rimelig finansiering. Jeg håber, at man i forhandlingerne kan udvise større kreativitet, sådan at man finder en mere solidarisk finansieringsmodel, så vi alle kommer til at bidrage,« siger han til Jyllands-Posten og forventer, at a-kasserne og fagforeningerne får svært ved at overbevise lønmodtagerne om, at de skal betale mere, når prisen ikke blev billigere, da dagpengeperioden blev halveret.

Formanden for FTF, Bente Sorgenfrey, frygter, at nogle medlemmer ligefrem vil melde sig ud af a-kassen som følge af prisstigningen:

»Jeg er ikke begejstret for, at det er a-kassemedlemmerne, der skal betale regningen. Det kan hurtigt få nogle til at synes, det ikke er interessant at være med i ordningen,« siger hun til Jyllands-Posten.

Det var statsminister Helle Thorning-Schmidt (S), der tirsdag præsenterede ændringerne på dagpengeområdet, og hun stod fast på rimeligheden i, at a-kassemedlemmerne hæfter for håndsrækningen til de udfaldstruede:

»A-kassemedlemskabet er en forsikringsordning, kan man sige. Nu bliver policen lidt bedre. Det, som du får, bliver lidt bedre i en kort periode. Og derfor er det vel heller ikke så urimeligt, at man i en kort periode skal betale for det? Det er, håber jeg ikke, noget, som slår bunden ud af hele budgettet, for det er også et beløb, som bør være til at betale,« sagde statsministeren.

Men Thornings forsikringslogik holder slet ikke, svarer formanden for FOA, Dennis Kristensen:

»Det ville være rimeligt, hvis det modsatte gjorde sig gældende, så man skulle betale mindre, når dagpengeperioden blev halveret og genoptjeningskravet fordoblet. Men det skete jo ikke. Det er simpelthen amoralsk,« siger FOA-formanden til Jyllands-Posten.

I 3F hæfter formand Poul Erik Skov Christensen sig ved det positive i, at regeringen overhovedet er udkommet med en løsning:

»Alternativet var måske, at vi slet ikke havde fået en ordning, og det, synes jeg, havde været værre.«

Dagens Gossip