Fagforbund: Dagpengeudspil glemmer mennesket bag tallene

Skrevet af admin

19/10/2015

Mest læste i dag

- Det handler kun om økonomi. Man glemmer fuldstændig den menneskelige faktor.

Det siger næstformand Hanne Lykke fra Prosa, som er fagforbund for 16.000 it-professionelle. Udtalelsen kommer i forlængelse af, at Dagpengekommissionen klokken 13 præsenterer en række anbefalinger til en ny dagpengereform.

Kommissionen kommer med en række forslag, der skal gøre det mere attraktivt for ledige at tage småjob og mindre vellønnede job under dagpengeperioden.

Men ifølge Prosa er Dagpengekommissionens anbefalinger slet ikke acceptable.

- Det eneste, deres hoveder er optaget af, er, om det kan betale sig at arbejde. Der hersker en forestilling om, at arbejdsløse på dagpenge ikke gider arbejde. Kun hvis de får kniven for struben.

- Men langt de fleste mennesker synes jo, det er forfærdeligt ikke at have et job, men det er, som om man glemmer det.

Ifølge Hanne Lykke smider man folk ud af arbejdsmarkedet i stedet for at få dem ind.

- Man regner med, at det er 15.000 om året, der ryger ud af dagpengesystemet. Det, som kommissionen lægger op til, er ikke en løsning, fordi det tal ikke nedsættes væsentligt.

- Og så er det uacceptabelt, at de arbejdsløse selv skal betale for de få forbedringer, der bliver lavet. Er det virkelig de arbejdsløse, der skal betale for forbedringer, der slet ikke er gode nok, spørger hun.

Dog er det ikke kommissionen, der skal have skældud, da den har haft en umulig opgave, siger Hanne Lykke. Det er politikerne, hun henvender sig til.

- Dagpengekommissionen har haft de helt forkerte forudsætninger, og derfor når den frem til de forkerte resultater.

- Det er politikerne, der skal vide, at det slet ikke er godt nok. De har bolden nu, mener Hanne Lykke, næstformand for Prosa.

/ritzau/