Fagforbund revser dagpengeplans finansiering

Regeringens nye dagpengeudspil skal finansieres af a-kassemedlemmerne. Helt konkret bliver kontingentet hævet med 30 kroner om måneden i år, 60 kroner næste år og 10 kroner i 2015.

I fagforbundet FOA undrer man sig over, at regningen for regeringens dagpengepakke bliver sendt videre til medlemmerne.

- Hvorfor skal vi betale mere for et ringere dagpengesystem? Det er dybt besynderligt. Lønmodtagerne har jo allerede betalt milliarder gennem halveringen af dagpengeperioden, siger formand Dennis Kristensen.

FOA's synspunkt deles af HK.

- Det bliver a-kassemedlemmer, der skal betale for løsningen. Det giver for mig ingen mening. Hvorfor skal a-kassemedlemmer betale for at reparere på en dårlig reform?, siger formand Kim Simonsen.

I Teknisk Landsforbund mener man, at alle danskere bør betale, og konsekvensen kan blive, at a-kasserne får færre medlemmer.

- En høj arbejdsløshed vedrører os alle, så derfor mener vi, at alle burde være med til at finansiere forslaget.

- Med det nuværende forslag risikerer vi, at folk melder sig ud af a-kasserne, og det vil have en selvforstærkende negativ effekt, siger Gita Grüning, der er formand for Teknisk Landsforbund og Teknikeren A-kasse.

Formanden for organisationen Lederne, Svend Askær, er ligeledes kritisk over for dagpengeplanens finansiering.

- Det er paradoksalt, at da dagpengeperioden blev forkortet, var der ingen rabat i medlemskabet.

- Men nu, hvor man lemper på stramningerne i systemet, skal a-kassemedlemmerne være med til at finansiere redningskransen, siger Svend Askær.

Ud over stigningen i kontingentet til a-kassen kommer finansieringen fra målretning af danskuddannelse for voksne udlændinge

/ritzau/

Dagens Gossip