Fagforening efter spillerdegradering: Under al kritik

Skrevet af admin

23/08/2015

Dagens topnyheder

Knapt er der faldet ro på dansk ishockey efter den store konflikt mellem spillerne og deres fagforening på den ene side og Danmarks Ishockey Union (DIU) og klubberne på den anden side, førend der igen er ballade.

Denne gang handler det om en enkelt spiller, Morten Andreasen fra Odense Bulldogs, som har fået at vide, at han ikke længere er en del af klubben elitehold.

Andreasen var en central aktør i det spillerudvalg, som kæmpede for en overenskomst til spillerne, og den rolle mener han og Ishockey Spiller Foreningen, som er administreret af Danske Elitesportsudøveres Forening (DEF), nu har kostet ham jobbet.

- Den sportslige begrundelse klinger noget hult i vores ører. Vi har at gøre med en spiller, der har spillet fast for klub og landshold de seneste sæsoner, men som nu pludselig ikke kan bruges, siger landsholdsmålmand Sebastian Dahm, der er Ishockey Spiller Foreningens repræsentant i DEF's bestyrelse.

- Og dette efter en konflikt, hvor spilleren talte spillernes sag i forhold til at få en overenskomst mellem klubber og Ishockey Spiller Foreningen/DEF, siger Dahm videre.

Degraderingen betyder, at Morten Andreasen ikke længere har adgang til at spille elitehockey, han er blevet frataget sin plads i Odense Bulldogs omklædningsrum, han har ikke adgang til fysisk træning i samme udstrækning som resten af truppen, og han har ikke længere billetter til Odense Bulldogs’ kampe.

Ishockey Spiller Foreningen skriver i pressemeddelelsen, at den mener, behandlingen af spilleren er "under al kritik".

Hos Odense Bulldogs står man dog fuldstændig uforstående over for kritikken. Morten Andreasen var ifølge klubben allerede inden konflikten blevet meddelt, at han ikke havde en fremtid i klubben.

- Det møde, vi havde med Morten, var et par uger før, vi fik en henvendelse fra Spillerforeningen, siger Henrik Benjaminsen, næstformand i Odense Bulldogs, til TV2 Sport.

- Så beslutningen var taget lang tid før, der kom de krav fra forhandlingsgruppen, som Morten var en del af. Så jeg kan hundrede procent sikkert sige, at det ikke har nogen sammenhæng.

/ritzau/