FAKTA: 15 aktiehandler sender Don Ø i fængsel

Skrevet af admin

09/09/2015

Mest læste i dag

De to tidligere Parken-topfolk Flemming Østergaard og Jørgen Glistrup er kendt skyldige i kursmanipulation under særligt skærpende omstændigheder. Begge nægter sig skyldige og har anket sagen. Se dommen her:

* Retten frifandt samtlige tiltalte for tiltalen vedrørende perioden 12. november 2007 til 1. august 2008.

* For perioden 13. august 2008 til 24. oktober 2008 var der rejst tiltale for kursmanipulation under særligt skærpende omstændigheder og medvirken hertil med videre i forbindelse med 49 enkeltstående købsordrer afgivet på fondsbørsen.

* Retten fandt Parken Sport & Entertainment A/S og tidligere direktør Jørgen Glistrup skyldig i kursmanipulation under særligt skærpende omstændigheder vedrørende 32 af disse købsordrer.

* Retten fandt det således bevist, at disse købsordrer - der var egnede til at påvirke kursen i en retning, der afveg fra værdien i markedet - var udtryk for urigtige eller vildledende signaler om efterspørgslen efter eller kursen på Parken-aktien, og sikrede, at kursen på Parken-aktien lå på et unormalt eller kunstigt niveau.

* Tidligere bestyrelsesformand Flemming Østergaard blev fundet skyldig i kursmanipulation under særligt skærpende omstændigheder, hvad angik 15 af de 32 købsordrer.

Kilder: Københavns Byret

/ritzau/