FAKTA: 2000 kvinder flygter hvert år til krisecenter

Kvinder, som er taget på krisecenter, kan have svært ved at begynde et nyt liv, fordi de er økonomisk afhængige af deres mænd.

Det mener Enhedslisten, som foreslår, at kvinder fra første dag på krisecenter får ret til kontanthjælp eller integrationsydelse. Her kan du få overblik over, hvor mange kvinder der lever i voldelige forhold.

* Man anslår, at 33.000 kvinder og 13.000 mænd hvert år bliver udsat for vold af deres kæreste eller ægtefælle.

* Omkring 10.000 kvinder bliver udsat for gentagen og grovere fysisk vold. Årligt tager 2000 kvinder på krisecenter. Af dem har 55 procent været udsat for vold i over tre år.

* Omkring 33.000 børn under 15 år har været vidne til vold derhjemme. 37 procent af børnene på krisecentrene har selv været udsat for vold.

* 56 procent af kvinderne på krisecentrene har været udsat for vold af en etnisk dansk person, 44 procent af en voldsudøver med anden etnisk baggrund.

* I 92 procent af de partnervoldssager, som bliver anmeldt til politiet, er voldsudøveren en mand.

* Man vurderer, at samfundet hvert år mister 95 millioner kroner i tabt arbejdsfortjeneste for kvinder, der udsættes for vold af deres partner. Sundhedsvæsnet bruger en halv kroner om året på at behandle voldsramte kvinder.

KILDER: Lokk - Landsorganisation af Kvindekrisecentre, Dannerstiftelsen og Enhedslisten.

/ritzau/

Dagens Gossip