FAKTA: Bødskov-sagen kort

* Folketingets Retsudvalg skulle i februar 2013 besøge Christiania - en tur, som Pia Kjærsgaard (DF) ønsker at komme med på.

* Turen bliver udsat af PET og justitsminister Morten Bødskov (S), fordi der ifølge PET er et øget trusselsbillede mod Kjærsgaard. Turen flyttes til juni 2012, hvor Pia Kjærsgaard så deltager.

* 5. december afslører Berlingske, at daværende formand for retsudvalget Anne Baastrup (SF) har givet retsudvalget upræcise oplysninger om, hvorfor det første Christiania-besøg i februar 2012 blev udsat.

Hun blev orienteret af Bødskov om, at der var et skærpet trusselsbillede, men hun begrundede beslutningen overfor udvalget med, at den daværende politidirektør ikke kunne deltage, hvilket ikke var den reelle forklaring.

* 9. december svarer Bødskov på en bunke spørgsmål forud for samråd om sagen i retsudvalget 10. december, hvor han erkender, at han havde givet usande oplysninger til retsudvalget. I et af svarene skriver han blandt andet:

- Jeg vil gerne beklage dybt, at jeg på denne måde har bidraget til, at medlemmerne af Folketingets Retsudvalg fik en begrundelse, som ikke var reel. Der burde slet ikke være givet en anden begrundelse for indstillingen til retsudvalget, når udvalget ikke kunne gives den reelle begrundelse.

* Efter samrådet 10. december meddeler Enhedslisten, at de ikke længere har tillid til Morten Bødskov, og stort set samtidig vælger justitsministeren at trække sig fra posten.

* 15. januar 2014 viser det sig, at Statsministeriets departementschef allerede 19. november, små tre uger inden ministerens afgang, havde fået et udkast til en pressemeddelelse fra Justitsministeriet, hvori Bødskov beklager bortforklaringen over for retsudvalget.

/ritzau/

Dagens Gossip