FAKTA: Dagens etape i Tour de France

Fakta om 15. etape

Mende-Valence, 183 kilometer

Beskrivelse:

Feltet begynder dagen med en stigning over 18,5 kilometer, hvilket flere ryttere sandsynligvis vil forsøge at udnytte til at etablere et udbrud.

Etapen byder senere på en enkelt kategori 2-stigning i form af Col de l'Escrinet, men bortset fra den hårde klatretur over otte kilometer, så er terrænet ganske overkommeligt på de sidste 110 kilometer.

Danske Lars Bak (Lotto Soudal) har nævnt, at etapen passer godt til ham. Bak kunne måske komme med i et udbrud med ryttere som Sylvain Chavanel (IAM) og Thomas Voeckler (Team Europcar).

Udbryderne risikerer dog at blive indhentet, hvis Tourens sprinterhold beslutter sig for at køre med om etapesejren på den flade afslutning i Valence.

Vidste du at ...

Etapens hårdeste stigning op ad Col de l'Escrinet har blot været med i Touren en enkelt gang tidligere. Det var i 2009, hvor Alessandro Ballan angreb på stigningen og senere var først over bjergtoppen.

Det var dog den britiske sprinter Mark Cavendish, der dengang endte som etapevinder i Aubenas. Cavendish vandt det år hele seks etapesejre.

Hold øje med:

Lars Bak (Lotto Soudal)

Sylvain Chavanel (IAM)

Thomas Voeckler (Team Europcar)

/ritzau/

Dagens Gossip