FAKTA: Dagens etape i Tour de France

Fakta om 6. etape

Abbeville-Le Havre, 191,5 kilometer

Beskrivelse:

Rytterne er efterhånden ved at være godt møre i benene, og torsdagens etape kan blive en særdeles hård en af slagsen, hvis vinden blæser på de sidste 120 kilometer på den smukke kyststrækning fra byen Dieppe til målbyen Le Havre.

Hvis vinden blæser, så kan feltet bliver splittet i flere fraktioner, da etapen i så fald indbyder til udbrud. Sker det, så skal etapevinderen måske findes blandt de ryttere, der normalt klarer sig godt i endagsløbene.

Der er dog også en stor chance for, at etapen bliver afgjort i en massespurt, hvor især Mark Cavendish (Etixx-Quick-Step) kan forvente stor opbakning fra britiske fans, der har taget den korte rejse over den engelske kanal. Der er dog en bidsk lille stigning frem mod målstregen, som ikke passer alle sprintere lige godt.

Vidste du at ...

Det er første gang siden 1995, at Tour-feltet kommer forbi målbyen Le Havre. Havnebyen var ellers i årene fra 1911 til 1926 en fast bestanddel af Touren enten som målby for 1. etape eller som startby på den afsluttende etape. Dengang startede og sluttede Touren altid i Paris. I alt 19 gange har Le Havre været en del af Tour de France.

Hold øje med:

Peter Sagan (Tinkoff-Saxo)

John Degenkolb (Giant Alpecin)

Edvald Boasson Hagen (MTN-Qhubeka)

/ritzau/

Dagens Gossip