Fakta: Danmark har aldrig tabt til Island

Udvalgte fakta om kampe mellem Danmark og Island:

* Det danske A-landshold har ikke tabt i sine første 22 landskampe mod Island.

* De 22 kampe har resulteret i 18 sejre til Danmark og fire uafgjorte. Senest holdene spillede uafgjort var for knap 25 år siden, da det blev 0-0 i Reykjavik. Målscoren er 71-13 i dansk favør.

* Otte af kampene har været kvalifikationskampe, mens de resterende har været testkampe. De otte betydende kampe har givet syv danske sejre og en enkelt uafgjort. Det uafgjorte resultat var i OL-kvalifikationen i 1959.

* Den største danske sejr var på 14-2 i 1967. Finn Laudrup, Kresten Bjerre og Ulrik Lefevre lavede alle hattrick ved den lejlighed.

* Danmark spillede senest mod Island i juni 2011 i EM-kvalifikationen. Danmark vandt udekampen 2-0 på mål af Lasse Schöne og Christian Eriksen.

* Af de 13 danske spillere, der var i aktion i den kamp, er fire spillere med i den nuværende landsholdstrup: Simon Kjær, William Kvist, Lasse Schöne og Christian Eriksen. Daniel Wass, der var på bænken hele kampen, er ligeledes med i den nuværende trup.

* Dertil kommer Nicklas Bendtner, Michael Krohn-Dehli og Stephan Andersen, som ved fuld friskhed stadig forventes at være inde i landsholdsvarmen.

Kilde: DBU's landsholdsdatabase

/ritzau/

Dagens Gossip