FAKTA: Danmark kan tjene store penge på Japan

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) besøger i den kommende uge Japan og Sydkorea med en række topchefer fra dansk erhvervsliv. Især muligheden for at øge eksporten til Japan kan få betydning for dansk økonomi:

* Japan er verdens tredje største økonomi - større end Brasiliens, Ruslands, Indonesiens og Sydafrikas økonomier tilsammen. Målt i købekraft er Japan verdens fjerde største økonomi.

* Japan er i dag Danmarks 12. største eksportmarked. Ifølge Danmarks Statistik eksporterede danske virksomheder i 2013 varer og tjenesteydelser for 25,5 milliarder kroner til Japan.

* Landbrugs- og fødevarer udgør omkring 42 procent af Danmarks samlede vareeksport til Japan.

* Japans marked for medicin er verdens næststørste, og farmaceutisk og medicinsk udstyr er Danmarks næststørste eksportområde i Japan. Japan er desuden det tredjestørste marked for de danske rederier.

* Vareimporten fra Japan til Danmark er omkring to milliarder kroner årligt og består hovedsageligt af tekniske og videnskabelige instrumenter, it-udstyr og maskiner.

* En frihandelsaftale mellem EU og Japan kan ifølge analyser fra Copenhagen Economics være mere værd for danske virksomheder end en frihandelsaftale med USA.

* Samlet set har EU's frihandelsaftale med Sydkorea og den forventede frihandelsaftale med Japan potentiale til at løfte dansk eksport med op til 27 milliarder kroner årligt, når aftalerne er fuldt indfasede.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip