FAKTA: Danmarks militære indsats i Irak og Syrien

Regeringen vil udvide mandatet i Irak til også at omfatte Syrien efter bred politisk enighed om at bekæmpe Islamisk Stat.

Her kan du blive klogere på den militære indsats:

* Det samlede militære bidrag i indsatsen mod Islamisk Stat lyder på knap 400 mand, og dermed vil Danmark ligge i toppen af de 66 bidragende lande i koalitionen, når man måler bidrag pr. indbygger.

* Prisen ventes at ligge på 280 millioner kroner.

* Bidraget omfatter en specialstyrke på omkring 60 mand, som indledningsvist skal træne, rådgive og støtte irakiske styrker.

* Fire F-16-kampfly - samt tre i logistisk reserve - indsættes i både Irak og Syrien fra sommeren 2016 og seks måneder frem. Det ventes at omfatte omkring 110 personer. Flyerne skal anvendes til kampoperationer samt overvågning og informationsindsamling.

* Et Hercules-transportfly indsættes i hele operationsområdet i op til seks måneder. Det ventes at omfatte omkring 60 personer. Transportflyet skal primært anvendes som støtte til den internationale koalitions specialopgaver.

* Danmark bidrager allerede med en mobil radar på Al Asad-luftbasen i Irak og Al Dhafra-luftbasen i De Forenede Arabiske Emirater, hvortil omkring 30 mand er afsat.

* Desuden er der indsat omkring 120 personer til træning af de irakiske styrker på Al Asad-luftbasen. De har indtil videre uddannet 3500 irakiske soldater og samt 600 kurdiske peshmergaer.

* Det nye bidrag fremsættes som beslutningsforslag i Folketinget med henblik på førstebehandling 1. april og andenbehandling 19. april.

Kilde: Forsvarsministeriet.

/ritzau/

Dagens Gossip