FAKTA: Danmarks militære indsats i Irak og Syrien

Et flertal i Folketinget har tirsdag stemt for at udvide mandatet i Irak til også at omfatte Syrien i bekæmpelsen af den militante bevægelse Islamisk Stat (IS).

Her kan du blive klogere på den militære indsats:

* Det samlede militære bidrag i indsatsen mod IS lyder på knap 400 mand, og dermed vil Danmark ligge i toppen af de 66 bidragende lande i koalitionen, når man måler bidrag per indbygger.

* Prisen ligger på omkring 300 millioner kroner.

* Bidraget omfatter en specialstyrke på omkring 60 mand, som indledningsvist skal træne, rådgive og støtte irakiske styrker. De er udsendt i 12 måneder. Pris: Cirka 55 millioner kroner.

* Fire F-16-kampfly - samt tre i logistisk reserve - indsættes i både Irak og Syrien fra sommeren 2016 og seks måneder frem. Det ventes at omfatte omkring 110 personer. Flyene skal anvendes til kampoperationer samt overvågning og informationsindsamling. Pris: Cirka 220 millioner kroner.

* Et Hercules-transportfly indsættes i hele operationsområdet i op til seks måneder. Det ventes at omfatte omkring 60 personer. Transportflyet skal primært anvendes som støtte til den internationale koalitions specialopgaver. Pris: Cirka 30 millioner kroner.

* Danmark bidrager allerede med en mobil radar på Al Asad-luftbasen i Irak og Al Dhafra-luftbasen i De Forenede Arabiske Emirater, hvortil omkring 30 mand er afsat.

* Desuden er der indsat omkring 120 personer til træning af de irakiske styrker på Al Asad-luftbasen. De har indtil videre uddannet 3500 irakiske soldater samt 600 kurdiske peshmergaer.

Kilde: Forsvarsministeriet og beslutningsforslaget.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip