FAKTA: Dansk mode spinder guld på tyskere

Der er hurtig ekspedering i den danske tøjbranche, hvor salget af tøj- og tekstil går særlig godt til udlandet.

Den danske tøjeksport har kastet finanskrisen af sig og har sidste år haft særlig succes med at sælge tøj til vores naboer mod syd i Tyskland.

- Den samlede vækst i Danmark kan slet ikke måle sig med den vækst, modebranchen har og slet ikke på eksport, lyder det fra Eva Kruse, direktør for modebranchens netværksorganisation, Danish Fashion Institute.

Enkelte firmaer kæmper dog stadig med at finde fodfæste, så forskellene i branchen er stor.

Læs mere om formen på modeindustrien inden ugens modeuge her:

* Mode- og tekstilbranchen er blandt Danmarks vigtigste eksporterhverv. I alt 60 % af den samlede omsætning på cirka 52 milliarder kroner hentes på eksportmarkederne.

* I 2014 formåede branchen at øge indtjeningen, og det overordnede resultat før skat er steget 24 % i perioden.

* Det er især i herremoden og i virksomheder med mere end én kundegruppe (eksempelvis både børn og kvinder), at indtjeningen stiger.

* Første kvartal af 2015 viser en vækst på syv procent på eksport, og en samlet omsætningsvækst på seks procent fra januar til marts.

* 60 procent af Dansk Mode & Textils medlemmer forventer en lille eller betydelig fremgang i salget det første halve år af 2015, mens 16 procent forventer tilbagegang. Det er eksporten, især til Tyskland, som virksomhederne sætter deres lid til.

Kilder: Danish Fashion Institute, branche- og arbejdsgiverorganisation Dansk Mode & Textil.

/ritzau/

Dagens Gossip