FAKTA: Danske tragedier på film

Når Zentropa udkommer med deres nye film om skudattentaterne i København, er det ikke første gang, at tragiske hændelser i danmarkshistorien bliver bearbejdet gennem fiktionen.

Her er fem eksempler fra nyere tid.

* "Himlen Falder" - 2009

Filmen tager udgangspunkt i den tragiske Tønder-sag, hvor to mindre piger blev groft krænket af deres forældre. Filmen er instrueret af Manyar Parwani.

* ”1864” - 2014

Dramaserien i otte dele handler om Danmarks nederlag i den 2. Slesvigske Krig, hvor Danmark mistede Holsten, Lauenborg og Slesvig. Dramaserien er instrueret af Ole Bornedal.

* ”9. april" - 2015

Filmen handler om den dag, da Tyskland invaderede Danmark i 1940. 16 danske soldater døde og 23 blev såret. Filmen er instrueret af Roni Ezra.

* "Krigen" - 2015

Filmen handler om en soldat, der er udstationeret i Helmand, Afghanistan. Ifølge forsvaret har 43 danske soldater mistet livet i Afghanistan-krigen, der varede fra 2002-2015. Filmen har premiere i september.

* "Fuglene over sundet" - sommer 2016

Filmen handler om den danske jødeflugt og de mennesker, der trådte i karakter i starten af oktober 1943, da Holocaust kom til Danmark. Den er instrueret af Nicolo Donato.

/ritzau/

Dagens Gossip