FAKTA: De to departementschefers samarbejde

To af de største departementschefer er kommet i fokus i kølvandet på tidligere justitsminister Morten Bødskovs (S) afgang som minister i december 2013, efter at det kom frem, at han havde givet Folketingets Retsudvalg forkerte oplysninger.

* Efter at justitsminister Karen Hækkerup (S) har besluttet, at Justitsministeriets departementschef, Anne Kristine Axelsson, skal igennem et tjenstligt forhør om Bødskov-sagen, er departementschefen blevet fritaget for tjeneste.

* Nu er det Statsministeriets departementschef, Christian Kettel Thomsen, som er kommet i søgelyset, efter det er kommet frem, at han har været i kontakt med Axelsson allerede tidligt i forløbet om Bødskov-sagen.

* 15. januar afsløres det, at Axelsson 19. november har sendt to udkast til pressemeddelelser om Bødskovs rolle i Christiania-sagen til Kettel Thomsen per mail.

* I andet udkast står der, at Morten Bødskov vil beklage, at han har givet Folketingets Retsudvalg et forkert billede af, hvorfor deres besøg på Christiania blev aflyst.

* Efter at Axelsson har haft pressemeddelelsen forbi Kettel, sletter hun beklagelsen i pressemeddelelsen, som derfor ikke kommer frem for offentligheden før dagen inden samrådet om sagen, som ender med Bødskovs afgang.

* Kettel afviser dog at have noget med ændringerne i pressemeddelelsen at gøre, da han ikke kendte til forløbet i Christiania-sagen.

* Kettel og Axelsson har tidligere været i tæt kontakt i blandt andet sagen om Henrik Sass Larsen (S) i efteråret 2011.

* Dagen efter et møde med de to departementschefer endte Sass Larsen med at trække sig som ministerkandidat i den nye regering i efteråret 2011.

* Ifølge offentlighedsloven burde de to departementschefer have skrevet et notat, fordi de ved mødet pålagde Sass Larsen tavshedspligt i forhold til et PET-notat, som de viste ham. Men det gjorde de ikke.

/ritzau/

Dagens Gossip