FAKTA: De to departementschefers samarbejde

To af de største departementschefer er kommet i fokus i kølvandet på tidligere justitsminister Morten Bødskovs (S) afgang som minister i december 2013, efter at det kom frem, at han havde givet Folketingets Retsudvalg forkerte oplysninger.

* Efter at justitsminister Karen Hækkerup (S) har besluttet, at Justitsministeriets departementschef, Anne Kristine Axelsson, skal igennem et tjenstligt forhør om Bødskov-sagen, er departementschefen blevet fritaget for tjeneste.

* Nu er det Statsministeriets departementschef, Christian Kettel Thomsen, som er kommet i søgelyset, efter det er kommet frem, at han har været i kontakt med Axelsson allerede tidligt i forløbet om Bødskov-sagen.

* 15. januar afsløres det, at Axelsson 19. november har sendt to udkast til pressemeddelelser om Bødskovs rolle i Christiania-sagen til Kettel Thomsen per mail.

* I andet udkast står der, at Morten Bødskov vil beklage, at han har givet Folketingets Retsudvalg et forkert billede af, hvorfor deres besøg på Christiania blev aflyst.

* Efter at Axelsson har haft pressemeddelelsen forbi Kettel, sletter hun beklagelsen i pressemeddelelsen, som derfor ikke kommer frem for offentligheden før dagen inden samrådet om sagen, som ender med Bødskovs afgang.

* Kettel afviser dog at have noget med ændringerne i pressemeddelelsen at gøre, da han ikke kendte til forløbet i Christiania-sagen.

* Kettel og Axelsson har tidligere været i tæt kontakt i blandt andet sagen om Henrik Sass Larsen (S) i efteråret 2011.

* Dagen efter et møde med de to departementschefer endte Sass Larsen med at trække sig som ministerkandidat i den nye regering i efteråret 2011.

* Ifølge offentlighedsloven burde de to departementschefer have skrevet et notat, fordi de ved mødet pålagde Sass Larsen tavshedspligt i forhold til et PET-notat, som de viste ham. Men det gjorde de ikke.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip