Fakta: De nye sundhedskort

* Fra 1. august er det kun det blå sundhedskort, der gælder for rejser i EU. Dermed skal alle danskere have et nyt gult sundhedskort, hvor der ikke som i dag er anført på bagsiden, at kortet også gælder i udlandet.

* Formand for Danske Regioners sundhedsudvalg, Ulla Astman (S), siger til Jyllands-Posten, at man ikke kan nå at trykke nye gule sundhedskort til alle danskere inden regelændringen træder i kraft.

* Det betyder, at der er en risiko for, at nogle danskere vil tage på ferie i udlandet efter 1. august i god tro om, at deres gamle gule sundhedskort dækker eventuel sygdom/uheld, selv om det ikke er tilfældet.

* Der laves en overgangsordning, så rejsende, som tager af sted inden 31. juli, vil være dækket af det gule kort fra afrejsedatoen og fire uger frem.

* Hidtil har det blå sundhedskort kun været nødvendigt ved rejser over en måned i EU eller ved job- og uddannelsesrejser.

* Med det blå sundhedskort er dækningen på samme vilkår, som gælder for offentligt sygeforsikrede i det pågældende land. Så betaler landets egne borgere eksempelvis tyve procent af regningen ved en hospitalsindlæggelse, så gælder det samme for den besøgende.

* Det blå sygesikringskort kan bestilles på borger.dk

* Det gule kort dækker i dag stort set alle udgifter til lægehjælp i EU, uanset om det pågældende land har egenbetaling eller ej. Fremover gælder det gule kort kun i Danmark.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip