FAKTA: De omkomne franske sportsstjerner

Tre af Frankrigs sportsstjerner er blandt de 10 personer, der omkom ved et helikoptersammenstød i Argentina under tv-optagelserne til et realityshow. Otte af de dræbte var franskmænd.

De tre dræbte sportsstjerner er:

* Svømmeren Camille Muffat, 25 år, vinder af flere OL-medaljer - blandt andet guld i 400 meter fri i 2012 ved OL i London. Hun trak sig tilbage fra konkurrencesvømning i 2014.

* OL-bokseren Alexis Vastine, 28 år, der vandt bronze i 2008 ved OL i Beijing i letweltervægt. Vastine tabte knebent i kvartfinalen ved OL i 2012.

* Sejlsportskvinden Florence Arthaud, 57 år, som var en berømt yacht-sejler. Hun vandt i 1990 det prestigefyldte Route du Rhum, som er en solokapsejlads over Atlanten. Hun var som 17-årig involveret i en bilulykke, hvor hun lå i koma. Hun var en af de første kvinder, der skabte sig en navnkundig position i sejlsportsverdenen.

I en erklæring fra præsident Francois Hollandes kontor hedder det, at "en stor sorg har ramt os ved de franske statsborgeres pludselige død."

Helikopter-passagererne var i gang med optagelser til "Dropped", der endnu ikke har haft premiere på fransk tv. I serien deltager sportsstjerner, som bliver placeret i barske miljøer for så at blive udsat for diverse "overlevelses-prøvelser".

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip