FAKTA: De seneste års vindere af X Factor

Fredag aften sejrede Embrace i årets X Factor som den niende i rækken af vindere.

Her følger en liste over de danske vindere af X Factor:

* 2008 - 15-årige Martin fra Ørum i Midtjylland går hele vejen i den første sæson af talentshowet og bliver den første, danske vinder af talentshowet.

* 2009 - Færøske Linda løber med sejren. Hun vinder med sangen "Det bedste til sidst" foran et publikum i DR Byens Studie 5 - og mere end to millioner tv-seere.

* 2010 - Skolelæreren Thomas synger sig til X Factor-sejren, blandt andet hjulpet på vej af en optræden med Medina i finalen. Samtidig er det første gang, at finalen finder sted i Parken.

* 2011 - Igen foregår X Factor-finalen i Parken, og dette år bliver det til en sejr til den 15-årige Sarah.

* 2012 - X Factor rykker finalen tilbage til Boxen i Herning. Her bliver det til en hjemmebanesejr til Ida fra Videbæk i Vestjylland.

* 2013 - Igen løber finalen af stablen fra Boxen i Herning, hvor den countryinspirerede singer-songwriter Chresten fra Bækmarksbro i Vestjylland bliver kåret til vinder.

* 2014 - For første gang i dansk X Factor-historie sejrer en gruppe i konkurrencen. Det er Anthony og Jasmin, tilsammen Anthony Jasmin, der løber af sted med sejren.

* 2015 - Vinderen bliver 15-årige Emilie Esther med finalesangen "Undiscovered". Sejren er hentet hjem i en udsolgt Boxen i Herning.

* 2016 - Finalen finder sted i DR Byen i København. Her er det søstrene Anilde og Azilda, der under navnet Embrace vinder med sangen "Commitment Issues".

Kilde: Danmarks Radio.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip