FAKTA: Den 32-årige terrortiltaltes trusler mod Danmark

Skrevet af admin

07/01/2016

Mest læste i dag

En 32-årig mand, som er tiltalt for terrortrusler, sendte blandt andet mails med alvorlige trusler mod Danmark til statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og udlændingeminister Inger Støjberg (V).

Læs her et udpluk af de trusler, som han er tiltalt for at have fremsat:

* Uddrag fra opslag på den 32-åriges Facebook-profil:

- Jeg er fuldstændig kold, den eneste løsning er vold, indtil at den såkaldte ytringsfrihed er under kontrol.

- Jeg er blevet terrorist, ja, men det er mere prisværdigt end en blasfemist.

- Dagen skal nok komme, hvor jeg rammer, hovederne på tyranniens stammer, mit hoved larmer med hadefulde tanker, mit hjerte banker af lyst til at henrette en af Allahs fjender, mine hænder vil gerne trykke den aftrækker af, jeg ved jeg kan.

* Truslen sendt til statsminister Lars Løkke Rasmussen 24. juni:

- Nå så du er den nye statsminister. Vid at det i så med Omar kun er begyndelsen på de mange terrorangreb dette land kommer til at være vidne til in sha Allah. Overalt på kloden er der folk som har jalousi for deres Profet fred være med ham og får jeg muligheden en dag selv gør jeg det gerne. Gør jer klare til at blive slagtet i jeres gader, ved at blive kørt ned, skudt ned og sprunget i luften.

* Truslen sendt til udlændingeminister Inger Støjberg 24. juni:

- Nå so, så vandt i valget hva? Vid at det med Omar er kun begyndelsen af gentagne terrorangreb mod dette lorteland. Vi vil ramme jer gang på gang in sha Allah, overalt på kloden er der folk som brænder for deres Profet fred være med ham og får jeg muligheden selv, gør jeg det gerne, gør jer klar til at blive kørt ned, skudt ned og sprunget i luften.

Kilde: Anklageskriftet mod den 32-årige mand.

/ritzau/