FAKTA: Den seneste udvikling i den græske krise

Eurozonens finansministre er fredag endnu en gang samlet til møde om Grækenlands gældskrise.

Her er et overblik over den seneste halvanden uges begivenheder:

* Onsdag 11. februar

Eurogruppens 19 finansministre mødes i Bruxelles til et ekstraordinært møde med henblik på at lave en køreplan for eurogruppens videre håndtering af sagen.

Målet er ikke en endelig aftale, men primært blot at forankre løsningen i eurogruppen, så sagen holdes væk fra næste dags EU-topmøde.

Mødet ender uden resultat.

* Torsdag 12. februar

Premierminister Alexis Tsipras og eurogruppens formand, Jeroen Dijsselbloem, aftaler at bede tekniske eksperter fra EU-Kommissionen, Den Europæiske Centralbank og Den Internationale Valutafond lave sammenlignende studier af det eksisterende hjælpeprogram og Tsipras' ønskeliste.

Tsipras mødes bagefter med resten af EU's regerings- og statschefer til topmøde, hvor Grækenland kun bliver diskuteret ganske kort.

* Mandag 16. februar

Eurogruppen holder sit ordinære månedlige møde i Bruxelles. Mødet slutter kort efter, at den græske regering har udsendt en erklæring, der kalder eurogruppens seneste løsningsforslag om at forlænge det eksisterende program "absurd og uacceptabelt".

* Torsdag 19. februar

Den græske regering ansøger formelt eurogruppen om forlængelse af landets lånepakke. Det er uklart, i hvor høj grad Grækenland også vil opfylde de medfølgende betingelser. Tyskland afviser hurtigt det græske oplæg.

* Fredag 20. februar

Eurozonens 19 finansministre mødes for tredje gang på halvanden uge.

* Lørdag 28. februar

Grækenlands nuværende hjælpepakke udløber. Hvis den skal forlænges, skal parlamenterne i mindst tre andre eurolande - Tyskland, Holland og Finland - forinden nå at godkende det.

/ritzau/

Dagens Gossip