FAKTA: Derfor er AC Børnehjælp i problemer

AC Børnehjælp har rod i økonomien, og derfor har adoptionsbureauet midlertidigt fået suspenderet sin ret til at optage nye barnløse par på venteliste.

Få overblik over sagen her.

* AC Børnehjælp er Danmarks største bureau til formidling af adoptioner.

* I november 2013 fik AC Børnehjælp hård kritik fra Ankestyrelsen i en rapport, som kastede lys over omfattende rod i organisationens økonomi.

* Blandt andet havde bureauet gennem syv måneder i 2012 slet ikke bogført sine udgifter. Desuden skulle en medarbejder have begået underslæb og for at dække hullet have sendt ekstraregninger ud til par på venteliste.

* Den 10. januar varslede socialminister Annette Vilhelmsen (SF) adoptionsbureauet om en foreløbig suspension af retten til at formidle adoption.

* Ifølge Ankestyrelsen havde bureauet givet urigtige oplysninger om sin økonomi. Ministeren følte ikke, hun kunne forsvare at lade nye par indbetale gebyrer til organisationen.

* Suspensionen betyder, at der ikke kan blive optaget nye ansøgere på venteliste hos AC Børnehjælp.

* I de sager, der allerede er sendt ud til et afgiverland, herunder sager, hvor der er fundet en konkret familie til et bestemt barn, vil sagsbehandlingen fortsætte, overvåget af Ankestyrelsen.

* Inden onsdag har AC Børnehjælp kunnet give sine bemærkninger til suspensionen. Ifølge DR har bureauet udarbejdet en plan sammen med Den Sociale Udviklingsfond, som vil gå ind i bureauets ledelse.

* Inden for en uge vil Ankestyrelsen tage stilling til, om adoptionsbureauet igen skal kunne optage nye par på ventelisten, eller om suspensionen skal være permanent.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip