FAKTA: Derfor skal København nu tage imod flygtninge

Mens landets kommuner har klaget over presset fra flygtningestrømmen, der giver stor mangel på boliger, har man i Københavns Kommune været i den omvendte situation.

Flere af kommunens borgmestre har efterspurgt, at København skifter status fra at have en nulkvote til at tage imod flygtninge. Og nu viser nye tal fra Udlændingestyrelsen, at det ønske sandsynligvis bliver efterkommet.

Læs hvorfor her:

* Et stigende antal flygtninge betyder, at Udlændingestyrelsen nu kommer med en ny beregningsmodel og dertilhørende fordelingsnøgle for det forventede antal flygtninge, som kommunerne skal tage imod i 2016.

* Den nye beregningsmodel betyder, at indvandrere med oprindelse i vestlige lande ikke længere tæller med i kvoterne.

* Desuden bliver der nu korrigeret for, at indvandrere med ikke-vestlig oprindelse, der er kommet til landet som arbejdstagere, studerende, forskere og au pairer bliver talt med i kvoterne.

* Da København har en høj andel af eksempelvis indvandrere med oprindelse i vestlige lande, betyder det, at kommunen nu går fra såkaldt nulkommune til at skulle forvente at tage imod 335 flygtninge.

* Landets kommuner får nu chancen for at forsøge at indgå en frivillig aftale om fordelingen af flygtninge, men lykkes det ikke, er det Udlændingestyrelsens nye kvoter, der gælder.

* Kommer de nye kvoter til at gælde for 2016, vil kun Albertslund, Brøndby, Høje-Taastrup og Ishøj være såkaldte nulkommuner - kommuner, der i forvejen har så mange indvandrere, at de er fritaget for at tage imod flere udlændinge.

Kilder: Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet

/ritzau/

Dagens Gossip