FAKTA: Derfor slukkes OL-drøm af nederlag til Sverige

Hvis de danske håndboldkvinder slår Sverige i 1/8-finalen ved VM på søndag, holder de også liv i håbet om deltagelse ved OL i Rio de Janeiro.

Taber danskerne til svenskerne, kan det være slut, men der er en lille mulighed for, at Danmark alligevel kan snige sig med i OL-kvalifikationsturneringen, der spilles til foråret.

Forklaring:

* Fem lande er allerede kvalificeret til kvindernes håndboldturnering ved OL næste år, hvor der deltager i alt 12 hold.

* De fem allerede OL-kvalificerede lande er: Brasilien (vært), Norge (europamester), Sydkorea (asiatisk mester), Angola (afrikansk mester) og Argentina (nummer to ved de panamerikanske mesterskaber efter allerede kvalificerede Brasilien).

* Verdensmesteren ved det igangværende VM i Danmark får også en direkte OL-billet, og er denne nation kvalificeret i forvejen, får nummer to ved VM billetten og så videre.

* Dermed er der seks OL-billetter tilbage at spille om for 12 hold, der i foråret skal dyste om de eftertragtede billetter.

* Seks af de 12 hold udgøres af de bedst placerede lande ved dette VM, som ikke allerede er OL-klar. Danmark kan imidlertid ikke nå en af disse seks pladser, hvis det ender med nederlag til Sverige søndag.

* Til gengæld er der en mulig åbning på en af de såkaldte kontinentalpladser i OL-kvalifikationen. Dem er der også seks af.

* Skal Danmark snige sig med i OL-kvalifikationen af den vej - trods nederlag til Sverige søndag - kræver det dog flere ting. Blandt andet skal tre andre 1/8-finaler ende med favoritsejre.

* Ifølge DHF skal Ungarn besejre Polen, Holland besejre Serbien og Brasilien besejre Rumænien i 1/8-finalerne, hvis Danmark skal i spil til OL-kvalifikationen med et nederlag til Sverige.

* Omvendt synes det sikkert, at danskerne kommer med i forårets OL-kvalifikation, hvis ellers svenskerne får klø i Herning søndag. Kampen spilles klokken 20.45.

Kilde: DHF

/ritzau/

Dagens Gossip