FAKTA: Derfor strander forhandlingerne om togfonden

Efter over fire timers forhandlinger om en aftale om togfonden, må Enhedslisten, Dansk Folkeparti og regeringen sande, at forhandlingerne er brudt sammen.

* Sammenbruddet er opstået, fordi Dansk Folkeparti, efter ønsker fra lokalområdet i Vejle, vil have en mulighed for, at stikbanen mellem Billund og Vejle skal være en statsfinansieret letbane i stedet for en jernbane.

* Transportminister Pia Olsen Dyhr (SF) afviser, at en del af togfonden skal gå til dette letbaneprojekt, da landets øvrige letbaner blandt andet i Aarhus er lokalt medfinansieret.

* Dansk Folkeparti mener, at letbanen skal være statsfinansieret, fordi Vejle modvilligt må affinde sig med en ny bro over Vejle Fjord.

* Dansk Folkepartis trafikordfører, Kim Christiansen, siger, at han ønsker, at Vejle, Billund og Billund Lufthavn får lov til at være med ved bordet og afgøre, om det er en almindelig jernbane eller en letbane, der er den bedste løsning.

* Kim Christiansen siger, at han allerede lørdag formiddag sendte en mail til ministeren om, at han ønskede at gøre letbanen til en mulighed. Her fik han det svar, at det ikke kunne ske med statslig finansiering.

* Dansk Folkeparti anerkender, at partiet ellers er blevet imødekommet på alle andre punkter.

* Også Enhedslisten er blevet imødekommet, siger trafikordfører for Enhedslisten, Henning Hyllested.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip