FAKTA: Det går 24-års-reglen ud på

* 24-års-reglen stammer tilbage fra 2002, hvor VK-regeringen indførte den med støtte fra Dansk Folkeparti og Socialdemokraterne.

* 24-års-reglen medfører, at parterne i et ægteskab mellem en dansk statsborger og en udlænding begge skal være fyldt 24 år, for at udlændingen kan få dansk opholdstilladelse.

* Samlet set skal ægteparrets tilknytning til Danmark vurderes som større end til andre lande.

* Der er også et krav om evne til at forsørge sig selv. Den danske ægtefælle skal stille en bankgaranti på 50.000 kroner, man må ikke have modtaget kontanthjælp i tre år, og man skal have en bolig af en vis størrelse til familien.

* Reglen blev indført for at forhindre tvangsægteskaber og bremse antallet af familiesammenføringer.

/ritzau/

Dagens Gossip

Dagens TV