FAKTA: Det handler Levakovic-sagen om

46-årige Gimi Levakovic, der blev landskendt, da TV2 portrætterede ham i to udsendelser, har et langt synderegister bag sig.

Blandt andet derfor vil anklagemyndigheden have ham udvist i forbindelse med en sag om våbenbesiddelse og trusler. Landsretten fandt ham skyldig, men valgte ikke at udvise ham.

Rigsadvokat vil nu have Højesteret til at afgøre sagen mod Gimi Levakovic.

Her er, hvad sagen går ud på.

* 1. maj tog Gimi Levakovic sammen med to af sine børn til grillmiddag hos en anden romafamilie i Korsør. Her skulle de også overnatte, indtil hans egen lejlighed var klar til indflytning.

* Med sig har Levakovic ifølge flere vidner en pistol og to magasiner med hver otte patroner. Det ene magasin sidder i pistolen, som er afsikret. Den er pakket ind i noget tøj og lagt i en taske.

* Som aftenen skrider frem, bliver Levakovic mere og mere beruset, og andre gæster beslutter at låse tasken med pistol inde på et værelse.

* Den stadigt mere berusede Levakovic begynder at true de andre gæster. Da han ikke kan finde pistolen, lyder det blandt andet: "I har fem minutter til at finde den, ellers skyder jeg hele familien og knepper jer".

* Truslerne skræmmer de andre gæster, der flygter fra lejligheden og tilkalder politiet.

* Levakovic bliver anholdt og har siden siddet varetægtsfængslet. Det skal han fortsat være, indtil han kan afsone sin dom på halvandet års fængsel, har Østre Landsret bestemt.

* 14. oktober oplyser Rigsadvokaten, at landsrettens afgørelse ankes. Sagen ønskes nu for Højesteret.

/ritzau/

Dagens Gossip