FAKTA: Det handler Levakovic-sagen om

46-årige Gimi Levakovic, der blev landskendt, da TV2 portrætterede ham i to udsendelser, har et langt synderegister bag sig.

Blandt andet derfor vil anklagemyndigheden have ham udvist i forbindelse med en sag om våbenbesiddelse og trusler. Mens byretten valgte at udvise ham, fandt landsretten ham skyldig, men valgte ikke at udvise ham.

Spørgsmålet om udvisning blev anket til Højesteret, som mandag behandler sagen. Afgørelsen falder dog først på et senere tidspunkt.

Her er, hvad den aktuelle sag går ud på.

* 1. maj tog Gimi Levakovic sammen med to af sine børn til grillmiddag hos en anden romafamilie i Korsør. Her skulle de også overnatte, indtil hans egen lejlighed var klar til indflytning.

* Med sig har Levakovic ifølge flere vidner en pistol og to magasiner med hver otte patroner. Det ene magasin sidder i pistolen, som er afsikret. Den er pakket ind i noget tøj og lagt i en taske.

* Som aftenen skrider frem, bliver Levakovic mere og mere beruset, og gæster beslutter at låse tasken med pistol inde på et værelse.

* Den stadigt mere berusede Levakovic begynder at true de andre gæster. Da han ikke kan finde pistolen, lyder det blandt andet: "I har fem minutter til at finde den, ellers skyder jeg hele familien og knepper jer".

* Truslerne skræmmer de andre gæster, der flygter fra lejligheden og tilkalder politiet.

* Byretten idømte ham fængsel på et år og tre måneder samt udvisning med indrejseforbud i 12 år. Landsretten idømte ham et år og seks måneders fængsel, men ikke udvisning.

* Rigsadvokaten anmodede herefter Procesbevillingsnævnet om at få sagen ført ved Højesteret, hvilket blev godkendt. Mandag behandles sagen i Højesteret, men dommen falder først senere.

/ritzau/

Dagens Gossip