FAKTA: Det handler OL-tvisten i fodbold om

Får Danmarks U21-landstræner i fodbold, Niels Frederiksen, mulighed for at stille med det stærkest mulige hold ved OL i Rio, der afvikles den 4.-20. august næste år?

Eller kan klubberne nægte at frigive spillere til OL-turneringen - der spilles samtidig med Alka Superligaen og europæiske klubkampe - på grund af et nyt regelsæt i Det Internationale Fodboldforbund (Fifa)?

Det er der opstået tvivl om, og Dansk Boldspil-Union (DBU) har derfor bedt Danmarks Idrætsforbund (DIF) om at gå videre med sagen.

I et Fifa-cirkulære fra 2012 står følgende:

- ... "Fifas eksekutivkomité har besluttet, at alle U23-spillere, der er blevet indkaldt rettidigt af deres forbund, skal frigives til mændenes olympiske fodboldturnering i London i 2012 og ligeledes til mændenes olympiske fodboldturnering i Rio de Janeiro i 2016."

Fifa udsendte tidligere i år imidlertid et regelsæt, hvor der blandt andet står følgende:

- "Det er ikke obligatorisk at frigive den samme spiller til mere end én "A"-turnering om året. Fifas eksekutivkomité kan lave undtagelser fra denne regel, udelukkende ved Confederations Cup."

Hvis det står ved magt, kan Danmark komme til at mangle mange profiler på holdet ved OL-turneringen i Rio.

Turneringen er for spillere, der er født den 1. januar 1993 eller senere. Hvert land må dog have tre ældre spillere med.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip