FAKTA: Det kunne 400 mia. kr. være brugt til

Samlet set har finanskrisen kostet Danmark 400 milliarder kroner. Her er, hvad vi kunne have fået for 400 milliarder kroner:

* Mere end fem og et halvt års finansiering af undervisning til danske børn og unge i folkeskolen. Ifølge Danmarks Statistik er udgifterne til folkeskolen i 2013 løbet op i 70 milliarder kroner.

* 20 års ulandsbistand. De seneste par år har Danmarks bidrag til ulandene været på omkring 20 milliarder kroner om året.

* Otte års finansiering til at opretholde lov og orden og sikkerhed. Ifølge Danmarks Statistik brugte staten 27 milliarder kroner på forsvaret og 23 milliarder kroner til politiet, domstolene, brandvæsnet og fængslerne, altså i alt 50 milliarder kroner.

* 50 års samlede udgifter til medicin og hospitalsudstyr. Ifølge Danmarks Statistik brugte staten i 2012 knap otte milliarder kroner til "medicinske produkter, udstyr og apparater".

* Over 23 og et halvt års finansiering af statens uddannelsesstøtte. I 2012 var de samlede udgifter til SU-støtte på 17 milliarder kroner.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip