FAKTA: Det laver Bang & Olufsen

Struer-virksomheden Bang & Olufsen har lavet en aftale om udvikling af tv med LG for at spare 200 millioner kroner om året.

Tidligere har Bang & Olufsen solgt en af sine forretninger, Automotive, som omfatter udvikling, produktion og salg af eksklusive lydsystemer til biler i det øvre segment.

Her er en række fakta om radio- og tv-producenten:

*Selskabet blev grundlagt i Struer, Danmark, i 1925 af Peter Bang og Svend Olufsen.

* Bang & Olufsen er opbygget med to forretningsområder: Business-to-Consumer (B2C) og Business-to-Business (B2B).

* B2C-forretningsområdet består af AV og B&O PLAY. AV dækker over audio- og videoprodukter solgt under Bang & Olufsen brandet i mere end 700 butikker.

* B&O PLAY brandet leverer stand-alone, bærbare produkter, der bliver distribueret gennem Bang & Olufsens butikker, såvel som gennem tredjepartsforhandlere og online.

* Bang & Olufsen har for et år siden solgt Automotive-division, der sælger lydsystemer til blandt andre Mercedes, BMW og Audi.

* Derudover har B&O sat sin Icepower-division, der producerer forstærkerenheder, til salg. Dermed er de to "business to business"-segmenter på vej ud af forretningen.

* Fremover vil selskabet alene satse på den klassiske forretning med lyd- og fjernsynssystemer til forbrugerne gennem de to mærker Bang & Olufsen og B&O Play.

Kilder: Ritzau Finans og Bang & Olufsen

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip