FAKTA: Det mener danskerne om global opvarmning

Skrevet af admin

17/12/2013

Mest læste i dag

Det årlige Klimabarometer udgivet af tænketanken Concito gør os klogere på, hvad vi danskere egentlig mener og ved om klimaudfordringen.

Her kan du se, hvad de svarede i undersøgelsen.

* 75 procent anerkender, at den gennemsnitlige temperatur på jorden er stigende. Sidste år lå tallet på 65 procent.

* Andelen af personer, der erklærer sig uenige er faldet fra 13 procent i 2012 til nu 9 procent.

* 82 procent mener, at klimaforandringerne i høj eller nogen grad er menneskeskabte. Det er en stigning fra 72 procent i 2012.

* 68 procent er bekymrede for de ændringer, der bliver stadig tydeligere.

* 76 procent af personerne ønsker, at klimaforandringerne, deres konsekvenser og mulige løsninger, kommer på skoleskemaet i folkeskolen og på ungdomsuddannelserne.

* 68 procent er i høj grad eller i nogen grad bekymrede over klimaforandringerne. Af dem er 20 procent i høj grad bekymret.

 

Hvad forventer vi af politikerne

* 32 procent svarer ja til, at klima er et vigtigt tema for dem, når de skal stemme ved næste folketingsvalg. 50 procent svarer nej.

* Halvdelen af vælgerne ønsker, at det parti, de stemte på ved sidste valg gør mere for klimaet. Det er en lille stigning i forhold til sidste år.

* 44 procent mener, at regeringspartierne og Enhedslisten i høj grad eller i nogen grad udviser handlekraft på klimaområdet.

* 22 procent svarer det samme om blå blok.

* 43 procent mener, at politikerne i høj eller nogen grad bør fremme forbruget af ikke-materielle forbrugsgoder såsom kultur, oplevelser og service for at få forbruget af nye materielle gode til at falde.

* 52 procent går ind for forslaget om øgede grønne afgifter mod en tilsvarende sænkning af indkomstskatten. 34 procent siger nej.

(Kilde: Concito)

/ritzau/