FAKTA: Det sagde DF og LA da de fyrede Morten Bødskov

Dansk Folkeparti og Liberal Alliance kritiserer De Konservative for at udtrykke mistillid til miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V).

Mistilliden blev udtrykt tirsdag, efter at syv eksperter på en høring på Christiansborg udtalte, at ministeren har leveret "vildledende" tal og "kreativ bogføring".

Enhedslisten mener, at kritikken af De Konservative er udtryk for hykleri. Partiet henviser til citater fra DF og LA, fra den periode, hvor de var med til at fyre Morten Bødskov (S) som justitsminister:

* Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Skaarup, til DR Nyheder:

- Morten Bødskov gik og puttede med tingene, fortalte halve sandheder, og nogle gange brugte han også løgnen som redskab. Det kan man ikke som justitsminister, siger Peter Skaarup til DR Nyheder.

* Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Skaarup, til pol.dk:

- Morten Bødskov må gå: Han har ført Folketinget bag lyset.

* Liberal Alliances politiske ordfører, Simon Emil Ammitzbøll, til politiko.dk:

- Efter at have læst de svar, som justitsminister har oversendt til retsudvalget her til aften, synes jeg ikke, der er anden udgang, end at ministeren træder tilbage. Det vil være den mest værdige udgang på dette her, hvis ministeren allerede inden samrådet i morgen (tirsdag, red.) meddeler statsministeren, at han trækker sig som justitsminister, siger Simon Emil Ammitzbøll og fortsætter:

- Han har været med til at konstruere en falsk forklaring over for Folketinget, og derved har han ikke alene holdt oplysninger tilbage for Folketinget, han har i virkeligheden vildledt Folketingets Retsudvalg.

Kilde: Enhedslisten

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip