FAKTA: Det sagde Obama i sin tale til nationen

* Om jobskabelse og mindsteløn:

- Efter fire års økonomisk vækst har virksomhedernes indtjening og aktiekurserne sjældent været højere, og dem i toppen har aldrig klaret sig så godt. Men de gennemsnitlige lønninger har næsten ikke rykket sig. Uligheden er blevet større.

- Den hårde kendsgerning er, at selv midt i fremgangen arbejder alt for mange amerikanere mere end nogensinde før for at kunne klare sig. Og alt for mange arbejder stadig slet ikke. Vores opgave er at vende disse tendenser.

- Amerika står ikke stille, og det gør jeg heller ikke. Så uanset hvor og hvornår jeg kan tage skridt i retning af at udvide mulighederne for flere amerikanske familier uden lovgivning, så har jeg tænkt mig at gøre det.

 

* Om Guantanamo-fangelejren i Cuba

- Med enden på krigen i Afghanistan bliver dette år nødt til at være året, hvor Kongressen fjerner de sidste restriktioner på at overflytte fanger, og hvor vi lukker fængslet i Guantanamo Bay.

 

* Om sanktioner mod Iran:

- Hvis denne kongres sender mig nye lovforslag om sanktioner, der truer med at afspore disse samtaler (med Iran, red.), vil jeg nedlægge veto mod det. Af hensyn til vores nationale sikkerhed må vi give diplomatiet en chance.

 

* Om terrortruslen fra al-Qaeda:

- Faren er der fortsat. Mens vi har sendt al-Qaedas øverste lederskab på kurs mod nederlag, har truslen udviklet sig. I Yemen, Somalia, Irak og Mali bliver vi nødt til at blive ved med at arbejde med partnere for at afbryde og nedbryde disse netværk.

 

* Om USA's våbenlove:

- Jeg har til hensigt at blive ved med at prøve på at standse flere tragedier i at ramme uskyldige amerikanere i vores biografer, indkøbscentre eller skoler som Sandy Hook - med eller uden Kongressens hjælp.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip