Fakta: Det sige Crown-ansatte nej til

De omkring 6000 ansatte på Danish Crowns svineslagterier - DC Porks - ni afdelinger har siden torsdag kunne stemme om den kontroversielle lønaftale, der vil betyde, at medarbejderne skal afgive en del af deres løn til at investere i svineproduktion.

Tirsdag stod det klart, at 40 procent af de ansatte stemte ja til aftalen mens 60 procent stemte nej.

* Lønaftalen var lavet af tillidsmænd og ledelse i et forsøg på at redde arbejdspladser på slagterierne. Ledelsen på Danish Crown havde ellers meldt ud, at der skulle fyres 1000 ansatte.

* Direktør i DC Pork Jesper Friis kan ikke afvise, at der nu skal fyres.

* Udgangspunktet var, at de ansatte afgav 6,4 procent af bruttolønnen i 2014. Derefter skulle satsen sættes ned til 4,7 procent i 2015, 3,2 procent i 2016 og 1,8 procent i 2017.

* Det ville samlet give 600 millioner kroner. Penge der skulle gå til en fond, som svineproducenter kunne låne fra til at investere i produktionen.

* Baggrunden er, at det er meget svært for de gældstyngede svineproducenter at få lov at låne penge i banken til at udvide svinestaldene. Det betyder mangel på slagtesvin og arbejdspladser, der forsvinder på slagterierne.

* Ved et ja havde ledelsen på Danish Crown lovet, at der ikke ville blive lukket slagterier i de fire år, aftalen varede.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip