FAKTA: Det siger David Cameron i sin EU-tale

Skrevet af admin

10/11/2015

Dagens topnyheder

Den britiske premierminister, David Cameron, siger, at vigtige reformer af EU er nødvendige forud for den kommende britiske folkeafstemning om fortsat medlemskab i 2017.

Herunder er højdepunkter fra Camerons tale:

* Om forholdet mellem medlemslandene og EU:

"Glem aldrig, at EU nu består af 28 gamle europæiske nationer. Selve denne diversitet er EU's største styrke. Storbritannien siger, at vi skal fejre denne kendsgerning og lad os også erkende, at svaret på ethvert problem ikke altid er mere Europa. Sommetider er det mindre Europa."

* Om EU's indre marked og konkurrence:

"Vi må lægge alle de forskellige forslag, løfter og aftaler om det indre marked, om handel og mindre regulering, frem og gøre det til en samlet forpligtelse, som vil indføje "konkurrencedygtighed" i hele EU's dna."

* Om den britiske bekymring over en "stadigt tættere union" :

"Jeg kan sige i dag, at jeg som led i vores genforhandlinger vil anmode EU's ledere om en klar, juridisk bindende aftale om at få afsluttet Storbritanniens forpligtelser til at arbejde for en stadigt tættere union."

* Om sikkerhed:

"I dag har vi konfronteret nye trusler og farer i vort land, og jeg er ikke i tvivl om, at for Storbritannien er EU ikke kun et spørgsmål om økonomisk sikkerhed - det er også et spørgsmål om national sikkerhed."

/ritzau/Reuters