FAKTA: Det siger de om minimumnormeringerne

Regeringen vil afsætte 2,5 milliarder kroner til bedre børneinstitutioner frem mod 2020. Men der skal ikke indføres minimumnormeringer, og det vækker kritik:

Formanden for Forældrenes Landsforening (Fola), Dorthe Boe Danbjørg:

- Regeringen burde sætte retningen for vores børn, og jeg synes, Helle Thornings ord om tryghed klinger hult, når vi ikke får minimumnormeringerne. Det er hele fundamentet for kvaliteten i vores daginstitutioner, at der er nok voksne per barn.

Formanden for Børne- og Ungdomspædagogernes Landsforbund (Bupl), Elisa Bergmann:

- Pædagogerne kan ikke, når de står med 10 eller 20 børn, give mere kvalitet, end de gør i forvejen. Det er afgørende, at der kommer en løsning på det problem, og det synes jeg ikke, man er i mål med.

Red Barnets generalsekretær, Mimi Jakobsen:

- Regeringen har ikke med børnepakken sikret børnene retten til minimumnormeringer i daginstitutionerne, og det er rigtig ærgerligt. Vi har tidligere set, at selv om skiftende regeringer afsætter penge til området, så betyder det ikke nødvendigvis flere hænder til børnene i kommunerne.

Formanden for Kommunernes Landsforening (KL), Martin Damm:

- Vi er enige i, at midlerne skal lægges ud til kommunerne, der kender de lokale behov. Men det er også vigtigt, at midlerne ikke ledsages af tunge indberetningskrav.

Autoriseret børnepsykolog, lektor og specialist i børnepsykologi ved Aarhus Universitet Grethe Kragh-Müller:

- Der er mange forhold, som er vigtige for en god pædagogisk kvalitet, men minimumnormeringer er et meget centralt punkt, fordi alt, der handler om småbørns udvikling, trivsel og læring, indebærer noget relationelt.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip