FAKTA: Det siger de om Ukraines historiske dage

* Det Hvide Hus, USA.

- Vi har hele tiden været fortaler for en nedtrapning af vold og for en ændring af forfatningen samt en koalitionsregering og et tidligt valg. Begivenhederne i dag (lørdag, red.) kan få os tættere på dette mål.

- Vi vil samarbejde med vores allierede, med Rusland og med de rette europæiske og internationale organisationer for at støtte et stærkt, velstående, samlet og demokratisk Ukraine. Nu skal det ukrainske folk afgøre deres egen fremtid.

 

* Sergej Lavrov, Ruslands udenrigsminister.

- Illegale ekstremistiske grupper nægter at smide våbnene, og sammen med oppositionslederne tager de kontrol over Kijev.

- USA's præsident må bruge "bruge enhver mulighed for at standse de illegale handlinger begået af radikale grupper".

 

* Catherine Ashton, EU's udenrigspolitiske chef.

- Vi har brug for en varig løsning på den politiske krise. Det må inkludere en reform af forfatningen, dannelsen af en ny, bred regering og at skabe betingelser for demokratiske valg.

 

* Laurent Fabius, Frankrigs udenrigsminister.

- Vi hilser løsladelsen af fru Timosjenko velkommen. I den usædvanlige situation, der er i Ukraine, appellerer Frankrig sammen med sine europæiske partnere til bevarelse af landets sammenhold og integritet samt til at opgive vold.

 

* Martin Lidegaard, Danmarks udenrigsminister.

- Godt skridt fremad, skriver han på Twitter om løsladelsen af Julia Timosjenko.

- Det er afgørende for den nye regering i Ukraine med en ny forfatning, og at IMF (Den Internationale Valutafond, red.) leverer finansiel støtte.

Kilder: Reuters, AFP og dpa.

/ritzau/

Dagens Gossip