FAKTA: Det siger EU-ministrene efter Ukraine-møde

Læs her hvad EU's udenrigsministre siger efter det fem timers lange hasteindkaldte møde blandt EU's udenrigsministre mandag i Bruxelles.

* EU's udenrigschef, Catherine Ashton:

- Vi fordømmer den klare overtrædelse af Ukraines suverænitet og territorium udført i aggression af russiske bevæbnede tropper. Det er uden tvivl i strid med Ruslands internationale forpligtelser.

- Vi har talt om at stoppe forhandlinger om visaliberalisering, og vi vil overveje yderligere målrettede tiltag, siger hun.

* Tysklands udenrigsminister, Frank-Walter Steinmeier:

- Hvis der ikke tages skridt hen imod en nedtrapning i løbet af de næste dage, må det få konsekvenser for forholdet mellem EU og Rusland.

* Frankrigs udenrigsminister, Laurent Fabius:

- Hvis Rusland ikke tages konkrete og hurtige foranstaltninger, vil en serie af kontakter bliver afbrudt.

- Er der ikke sket en nedtrapning inden torsdag, vil sanktionerne træde i kraft, siger han og henviser til, at ministrene til mødet har overvejet at lukke for forhandlinger om visumliberalisering og en ny økonomisk aftale med Rusland.

* Den svenske udenrigsminister, Carl Bildt, ifølge det svenske nyhedsbureau TT.

- Det, vi kræver, er, at Rusland trækker sine tropper tilbage. Russerne skal være forberedte på at indlede samtaler med den ukrainske regering. Det er de to vigtigste krav lige nu.

* Udenrigsminister Martin Lidegaard (R):

- Klart signal fra udenrigsministermødet: Vi fordømmer russisk aggression, byder internationale observatører velkommen og stopper forhandlinger på flere forskellige områder med Rusland, hvis der ikke sker en nedtrapning af konflikten.

/ritzau/

Dagens Gossip