FAKTA: Det siger verdenssamfundet om Paris-angrebene

Regeringsledere står i kø for at udtrykke sympati og medfølelse med Frankrig, efter at landet fredag og lørdag blev udsat for en række blodige angreb, der har kostet langt over 100 menneskers liv.

Blandt andet har paven og den amerikanske præsident, Barack Obama, erklæret sin støtte til Frankrig og den franske befolkning.

* Barack Obama, præsident i USA:

- Igen har vi set et forsøg på at terrorisere uskyldige mennesker. Når den slags angreb finder sted, har vi altid kunnet regne med, at det franske folk stod sammen med os, siger Obama og tilføjer:

- Frankrig har været en ekstraordinær anti-terrorpartner. Og på samme måde vil vi være der for franskmændene.

* Pave Frans:

- Jeg er rystet. Jeg forstår ikke de her menneskeskabte hændelser. Det er hverken retfærdigt, religiøst eller menneskeligt, siger han.

* Danmarks statsminister, Lars Løkke Rasmussen (V):

- Det eneste, vi ikke må gøre nu, er at ryste på hånden. Hvis ikke vi tør sætte os ned på en fortovscafé i Paris og drikke en kop kaffe, så har vi for alvor tabt, siger Lars Løkke Rasmussen.

* Natos generalsekretær, Jens Stoltenberg, skriver på Twitter:

- Jeg er dybt rystet over de rædselsfulde Paris-angreb. Vi står sammen med det franske folk. Terrorisme vil aldrig kunne besejre demokrati.

* Angela Merkel, tysk forbundskansler:

- Dette angreb på vores frihed er ikke bare rettet mod Paris. Det er rettet mod os alle, siger Merkel.

* Vladimir Putin, Ruslands præsident:

- Denne tragedie er endnu et eksempel på terrorismens grusomhed, som er en stor udfordring for den menneskelige civilisation.

* EU-Kommissionens formand, Jean Claude Juncker:

- Jeg er dybt chokeret over begivenhederne i Paris. Vi stiller os fuldt solidarisk med det franske folk, skriver Juncker på Twitter.

* Dronning Margrethe:

- Jeg beder Dem (Frankrigs præsident, red) modtage min dybeste medfølelse med det franske folk i anledning af de tragiske begivenheder i Paris natten til i dag. Prinsgemalen og jeg udtrykker vores inderlige sympati med alle berørte – med hele Frankrig. I denne vanskelige situation sender vi de allerbedste ønsker for Deres land.

* Dronning Elizabeth fra Storbritannien:

- Prins Phillip (hendes mand, red.) og jeg er dybt chokeret og rystet over de forfærdelige mennesketab i Paris. Vi sender vores dybfølte medfølelse til de pårørendes familier og til hele det franske folk.

Kilder: AFP, Tass, Reuters

/ritzau/

Dagens Gossip