FAKTA: Det skal du gøre hvis du har haft indbrud

Juletiden er højtid for indbrudstyve i Danmark. Når familier landet over er samlet rundt om juletræet eller er rejst på juleferie, er der frit slag for indbrudstyvene i de tomme hjem.

Skulle man komme hjem til et hus, der har haft ubudne, langfingrede gæster, er der tre skridt, man skal tage. Og så er der alt det andet.

* Lige så snart man opdager indbruddet, skal man kontakte politiet og anmelde det på 114 eller sin lokale politistation. Er indbrudstyven fortsat i huset, skal man ringe 112.

* Det er vigtigt, at man ikke begynder at rydde op eller røre ved ting, inden politiet har sikret sig beviser i form af for eksempel fingeraftryk og fodaftryk.

* Undersøg om der er stjålet kredit- eller andre betalingskort. Er der det, skal de hurtigst muligt spærres. Det gøres hos PBS på 44 89 29 29.

* Skab et overblik over alt, der er stjålet og anmeld indbruddet til dit forsikringsselskab.

* Et indbrud kan være en traumatiserende oplevelse. Det er ikke unormalt at føle sig utryg og have søvnbesvær efter et indbrud. Derfor kan det være godt at have venner eller familie om sig i dagene efter og få talt med andre om oplevelsen.

* Flere forsikringsselskaber kan yde støtte til psykologhjælp, hvis behovet er der oven på et indbrud.

* Evaluer på indbruddet og find ud af, om du kan sikre dit hus eller din lejlighed bedre. Kig på din bolig, som om du selv var en indbrudstyv.

Kilder: Det Kriminalpræventive Råd, Forsikring & Pension, stopindbrud.dk.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip