FAKTA: Det sker der efter de kulsejlede asylforhandlinger

Regeringen har mandag opgivet at nå til enighed med Dansk Folkeparti, Socialdemokraterne, Konservative og Liberal Alliance om en ny lovpakke på asyl- og udlændingeområdet.

I stedet vil udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) senere i denne uge fremsætte et lovforslag, som vil indeholde følgende 12 elementer:

* Begrænsning i varigheden af opholdstilladelser. Flygtninge med konventionsstatus får kun ophold i to år mod i dag fem år. Flygtninge med konventionsstatus får fremover kun opholdstilladelse for ét år.

* Skærpelse af adgangen til at opnå permanent opholdstilladelse.

* Stramning af reglerne om inddragelse af flygtninges opholdstilladelse.

* Yderligere udskydelse af retten til familiesammenføring for flygtninge med midlertidig beskyttelse. I dag er ventetiden ét år. Fremover bliver den tre år, før familien kan komme til Danmark.

* Flygtninge skal også betale for transportudgiften, når familiesammenførte skal til Danmark. Hidtil har staten betalt.

* Når flygtninge søger om familiesammenføring og om permanent opholdstilladelse, skal de betale et gebyr.

* Asylansøgere skal betale mere af udgiften til deres ophold i Danmark.

* Mulighed for at undersøge, om ansøgere har medbragte midler, der kan tages fra dem, og som kan bruges til at betale for ophold i asylcentrene. Vielsesringe og mobiltelefoner må asylansøgere dog beholde, siger udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg.

* De økonomiske ydelser til asylansøgere sættes ned med 10 procent.

* Genindførelse af "integrationspotentiale-kriteriet" ved udvælgelse af kvoteflygtninge.

* Asylansøgere skal ikke længere have mulighed for at blive indkvarteret i selvstændige og særlige boliger uden for asylcentrene.

* Den "ekstraordinære" asylrådgivning rulles tilbage.

Derudover venter stramninger i forhold til blandt andet de, der et på tålt ophold, Syrien-krigere og religiøse forkyndere, oplyser Inger Støjberg på Facebook. I alt ventes der at blive gennemført 21 stramninger.

Kilde: Finansministeriet, udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg

/ritzau/

Dagens Gossip