FAKTA: Det ved vi om de mistænkte bombemænd i Bruxelles

Bombeangreb ramte tirsdag morgen Zaventem-lufthavnen og en metrostation i centrum af Bruxelles.

Angrebene har kostet mindst 31 mennesker livet og såret omkring 300 ifølge officielle tal.

Her kan du læse om de fire mænd, som belgisk politi mener står bag bombeangrebene i Bruxelles:

* De belgiske brødre Ibrahim El Bakraoui på 30 år og Khalid El Bakraoui på 27 år er ifølge belgisk politi to af gerningsmændene bag angrebene tirsdag.

* Ibrahim El Bakraoui var en af selvmordsbomberne i Zaventem-lufthavnen, mens den yngre bror Khalid stod bag angrebet i et tog ved metrostationen Maelbeek i centrum af Bruxelles.

* Ibrahim fik i 2010 en dom på ni år for at have affyret et Kalasjnikov-automatgevær mod politiet og såret en tjenestemand under et røveri. Tyrkiet udviste ham i sommer og advarede Holland og Belgien om ham.

* Den yngste bror Khalid blev idømt fem års fængsel for biltyveri i 2011.

* Han lejede den lejlighed, politiet gennemsøgte i Bruxelles forrige uge. Her blev der fundet et Islamisk Stat-flag, et gevær, bombeudløsere og fingeraftryk af Salah Abdeslam, der for nyligt blev pågrebet og sigtet for terrorangrebet i Paris i november.

* Sammen med Ibrahim blev to andre fanget af overvågningskameraer i lufthavnen.

* Den ene var klædt i sort ligesom Ibrahim, og ifølge politikilder er der tale om Najim Laachraoui, som var eftersøgt efter angrebene i Paris i november. Hans dna blev fundet på to selvmordsbombebælter fra november, og han kan altså være bombemageren.

* Han skulle sammen med Salah Abdeslam have kørt i bil over grænsen mellem Østrig og Ungarn lidt over en måned før angrebene i Paris, der kostede 130 livet. Under sine rejser har Najim Laachraoui brugt dæknavnet Suofiane Kayal.

* Tidligere på dagen skrev belgiske medier, at Najim Laachraoui var anholdt. Det er siden trukket tilbage.

* Den tredje - fra lufthavnens overvågningsbilleder - var klædt i hvid jakke og sort bøllehat. Han forlod lufthavnen, er nu på flugt og efterlyses af politiet.

Kilder: Reuters, NTB, AFP.

/ritzau/

Dagens Gossip