FAKTA: Det vil Pia Olsen Dyhr

Dagpenge:

* SF foreslår, at gøre den midlertidige arbejdsmarkedsydelse permanent. Som det ser ud nu, vil det kun være danskere, der opbruger deres dagpengeperiode inden det andet halvår af 2016, der kan modtage ydelsen.

* Hvis ydelsen bliver gjort permanent, bliver arbejdsløse sikret en ydelse i tre år, altså et år efter at de har opbrugt deres to år på dagpenge.

* Den midlertidige arbejdsmarkedsydelse svarer til 60 procent af det maksimale dagpengeniveau for ikke-forsørgere, 80 procent for forsørgere.

* Genoptjeningsperioden skal, ifølge SF, ned på på seks måneder, så arbejdsløse efter et halvt år i arbejde har genoptjent retten til at modtage dagpenge. I dag skal de arbejde et helt år.

Beskæftigelsesreform:

* Til foråret skal Folketingets partier forhandle om en reform af beskæftigelsespolitikken. Her vil SF arbejde for fokus på uddannelse og opkvalificering af ufaglærte. Partiet vil gøre op med såkaldte "pipfugle-kurser" og "perspektivløs aktivering".

Vækstinitiativer:

* Regeringen ventes i foråret at fremlægge et udspil med initiativer, der skal fremme vækst. Her vil SF insistere på, at opkvalificering af medarbejdere skal med. Især ufaglærte skal have mulighed for at blive opkvalificeret.

Kilde: Tale til SF's landsmøde og Beskæftigelsesministeriet.

/ritzau/

Dagens Gossip