FAKTA: Disse partier skal lede Israel

Det lykkedes for premierminister Benjamin Netanyahu at forhandle sig frem til en israelsk regering kort før deadline onsdag aften.

Med et sædes flertal i Israels parlament - 61 ud af Knessets 120 pladser - skal en højreorienteret koalition lede Israel.

Få her et overblik over regeringspartierne:

* Likud

Benjamin Netanyahus konservative parti, der med 30 mandater blev Israels største efter valget i marts.

Centrumhøjrepartiet har under Netanyahus ledelse stået i spidsen for Israels udvidelse af bosættelser på Vestbredden, mens fredsforhandlingerne og forhandlinger om en tostatsløsning med palæstinenserne er brudt sammen.

* Kulanu

Ligesom Likud et centrumhøjreparti. Fik ved valget ti pladser i Knesset, hvilket gør partiet til Netanyahus største koalitionspartner. Tidligere kommunikationsminister Moshe Kahlon står i spidsen for partiet, der efter eget udsagn kæmper for lavere huspriser og social retfærdighed.

* Jødisk Hjem

Et ultranationalistisk parti ledet af Naftali Bennett. Taler de israelske bosætteres sag og sidder på otte sæder i parlamentet. Partiets vælgere er overvejende nationalistiske og religiøse israelere.

* Shas

Det ultraortodokse parti af sefardiske jøder, altså jødiske indvandrere fra særligt Nordafrika og Mellemøsten, har syv mandater. Partiet med Arye Deri i spidsen har ført valgkamp på at rulle tidligere indførte sekulære reformer tilbage og tilføre flere penge til det ultraortodokse skolesystem.

* Forenet Tora-Jødedom (UTJ)

Yderligere et ultraortodokst parti. UTJ består af Ashkenazi-jøder - jøder af europæisk herkomst, men har i stort omfang samme krav som Shas. Partiet har seks sæder i Knesset.

Kilder: dpa

/ritzau/

Dagens Gossip