FAKTA: Dong Energys rodede vej mod børsnotering

Efter lang tids polemik, politiske slagsmål og svingende regnskaber har Dong Energy fremlagt det prospekt, der viser vejen til fondsbørsen.

Det har været en lang og rodet rejse, men nu skulle det være ganske vist, at energiselskabet kommer på børsen midt i juni.

* Goldman Sachs, ATP og PFA købte sig i 2014 ind for 11 milliarder kroner i Dong Energy. Efter salget er statens ejerandel reduceret fra 81 til 60 procent.

* I den forbindelse blev det præsenteret, at en børsnotering var under overvejelse.

* Dong Energy er en sammenlægning af seks danske energiselskaber: Dong, Elsam, Energi E2, Nesa, Københavns Energis Elaktiviteter og Frederiksberg Forsyning.

* Energikæmpen, som blev dannet i 2006, forsyner blandt andet danskerne med el og gas, sørger for elproduktionen på kraftværker og har investeret kraftigt i vindenergi.

* Beslutningen om en børsnotering blev truffet september 2015, hvor ambitionen lød, at børsnoteringen skulle ske i løbet af 18 måneder.

* Hovedsædet ligger i Fredericia.

* Administrerende direktør er Henrik Poulsen. Han kom fra TDC og afløste i 2012 Anders Eldrup.

* Selskabet har knapt 6700 ansatte. I 2015 omsatte Dong for 70,8 milliarder kroner og tabte 12,1 milliarder kroner på grund af voldsomme nedskrivninger efter olieprisens kollaps. Året før tabte Dong 5,3 milliarder kroner grundet nedskrivninger på gaskontrakter.

* I 2016 forventer Dong ifølge et driftsresultat, EBITDA, på 20-23 milliarder kroner. I 2015 lød det på 18,5 milliarder kroner.

* Ved børsnoteringen er Dong Energy værdisat til mellem 83,5 og 106,5 milliarder kroner.

Kilder: Ritzau, Dong Energy.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip