FAKTA: Drabene i Danmark i 2015

I februar blev Danmark ramt af terror, hvor Omar el-Hussein skød og dræbte to. Filmmanden Finn Nørgaard og vagten Dan Uzan er langt fra de eneste to, der er blevet dræbt i årets løb.

Læs her, om årets drab og dødsvold:

* I alt blev 45 personer dræbt i Danmark i 2015. Det er ti mennesker færre end sidste år. Drabene fordeler sig på 37 sager, da der i flere af sagerne har været mere end én dræbt.

* Tre af tilfældene betegnes som vold med døden til følge. Derudover har Bornholm én sag, hvor det endnu ikke er afklaret, hvorvidt der var tale om dødsvold eller grov vold. Hvis det er det første, ender drabstallet på 46.

* 26 af de dræbte var mænd, mens 17 var kvinder. Derudover blev to børn dræbt - en pige og en dreng.

* 32 af de dræbte var 30 år eller derover. To var fire år eller under. De resterende ti var mellem 17 og 29 år. I en sag er det uvist, hvor gammel offeret var.

* Det mest benyttede drabsvåben var kniv, som blev brugt til at dræbe 18 personer. Seks blev skudt og to blev kvalt.

* I 25 af sagerne har offeret og gerningsmanden haft eller mistænkes for at have haft en relation. I fire af sagerne har gerningsmanden efter drabet taget sit eget liv.

* 11 drab blev begået i København. Det gør Københavns Politi til den kreds med flest dræbte i 2015. I den anden ende ligger Sydøstjyllands Politi, der har ikke haft nogen dræbte i år.

* De tre patienter, som den kvindelige sygeplejerske fra Nykøbing Falster blandt andet er sigtet for at have slået ihjel i februar i år, er talt med i opgørelsen. Det skal dog bemærkes, at hun ikke er tiltalt endnu.

* Ud over de godt 40 mennesker, der er blevet dræbt herhjemme, blev tre danskere dræbt i udlandet. Alle tre ofre var kvinder, som blev dræbt i henholdsvis Spanien, på en maltesisk ø og i det arabiske emirat Sharjah.

Kilder: Ritzaus egen opgørelse og udregning samt de 12 politikredse.

/ritzau/

Dagens Gossip